Subscribe to our RSS Feeds
Hello, this is a sample text to show how you can display a short information about you and or your blog. You can use this space to display text or image introduction or to display 468 x 60 ads and to maximize your earnings.

Универсални домашни маски

0 Comments »
Универсални домашни маски

Универсална козметична маска за лице
Смесват се 1 кофичка прецедено кисело мляко, 1 жълтък, сока на 1 лимон, 10 таблетка аспирин, 5 таблетки хинин, 1 с.л.зехтин. Съхранява се в бурканче с капачка в хладилник. Прилага се 1-2 пъти седмично по 20 мин.,след което лицето се измива.



Почистваща маска за лице
Смесват се 1 жълтък и 1 ч.л.ракия. Прави се маска на лицето за 20 мин.,след което се изстъргва с пръсти и лицето се измива. Преди това е добре да се направи парна баня с отвара от тетра или лайка. Лицето се мие винаги със студена вода.

Против косопад
1 връзка коприва се накисва за 24 ч. в 1/2л.оцет. Прецежда се и в рамките на един ден многократно тази смес се втрива в корените на косата. Накрая косата се измива както обикновено, като се полива и с отвара от коприва.

Маска за мазна коса
1 яйце, 1мл витамин В1 или В6, 1/2 чаша отвара от коприва се смесват. Втрийте топлата смес и покрийте главата с найлон, а отгоре с топла кърпа. След 1 час измийте главата с шампоан, а след това изплакнете с отвара от копривени листа и корени.

Маска за суха коса
1 яйце, 1 супена лъжица оцет, 2 супени лъжици зехтин. Масажирайте със сместа скалпа и косата, срешете с гребен. Оставете да престои 15 минути. Измийте косата с шампоан и изплакнете добре.

Маска за блясък
1 ампула, или 1 лъжичка бадемово маслo, 1 с.л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков),1 с.л. алкохол без значение какъв (ракия,водка,уиски или др.), 1 жълтък, 1 с.л. кисело мляко. Прави се един път в месеца.Съставките се разбъркват на в съд, поставен на котлона, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива с кърпа и снайлонова торба. Маската трябва да седи около 1.30-2 часа.

Маска за усилване на растежа на косата
2 лъжици хума, 1 с.л. алкохол, 2 с.л. зехтин, 1 жълтък. Нанесете и увийте с найлонов плик или шапка за баня, измийте с хума и нанесете балсам.

Маска за мазна кожа

6 с.л.кислео мляко
2 капки масло от мащерка
2 капки масло от мента
сокът от 1 лимон
1/2 пакетче суха мая
2 с.л.от водата, в която са киснати няколко обелени картофа
Направете продуктите на каша. Нанесете върху добре почистеното лице, като обърнете внимание на черните точки и пъпките. Оставете да подейства 20 минути и изплакнете с хладка вода.Мащерката и лимонът имат антисептичнио и стягащо действие, ментата - освежаващо и охлаждащо действие, дейстав като тоник. Маята регулира образуването на себум.

Маска за суха кожа
6 с.л.кисело мляко
1/4 ч.чаша фино натрошени бадеми
2 ч.л.мед
2 ч.л.масло от пшеничен зародиш
Направете продуктите на каша, нанесете върху кожата и масажирайте леко. Бадемите имат ексфолиращ ефект, а медът помага за закрепването на маската върху кожата. Пшеничният зародиш съдържа витамин Е и се е полезен в борбата със свободните радикали,виновниците за стареенето на кожата.

Дълбоко почистваща плодова маска
6 с.л.кисело мляко
1 морков
1/2 праскова
1/2 краставица
Нарежете моркова, прасковата и краставицата на малки парченца. С кухненски робот ги направете на пюре.Сместа може да стане и малко по - течна.Морковът има успокояващ и противовъзпалителен ефект.Краставицата освежава кожата, хидратира я и я омекотява.Прасковата омекотява кожата и я прави бебешка.

0 Responses to "Универсални домашни маски"

Публикуване на коментар